WARNİNG!!!

Blogumda yer alan yazı ve fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASI'na göre suçtur.

14 Ağustos 2012 Salı

MANDALA İLE ÇOCUKLARIMIZI RAHATLATIYORUZ... =)

Mandala Nedir?
Mandala hemen hemen daire veya merkez anlamına gelir. Belirgin bir şekilde duran merkez noktası etrafına şekiller ve desenler yerleştirilmiştir. Mandala, boyama yoluyla insanı sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar. Günümüzde çocuklardan birçok şey bekleyerek onları çeşitli stres faktörleriyle karşı karşıya getiriyoruz. Hafif bir klasik müzik eşliğinde boyanan “Mandala” sonunda çocukların stresleriyle kolaylıkla mücadele edebildikleri, sakinlik ve soğukkanlılık kazandıkları görülmüştür. Mandala çalışmasından sonra çocukların, grup çalışmalarında, gruba uyum sağlamalarında ve dinleme becerilerinde olumlu etkiler görülür. Ayrıca Mandala çocukların kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerine yardımcı olurken, dikkat sürelerinin de uzamasını sağlar.

Çocuğa etkisi nedir?
Günümüzde çocuklardan bir çok şey yapmasını isteyerek onları çeşitli stres faktörüyle karşı karşıya getiriyoruz. İşte bu noktada çocuklara “Ben senin için şu an buradayım ve seninle güzel bir şeyler yapmak istiyorum” demekten daha güzel bir şey düşünülemez. Mandala boyamak yoluyla sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar. Bu çalışmadan sonra grup çalışmasında, uyum sağlamada olumlu etkiler görülür. Çocukların stresi azalır, çocuklar daha uyumlu hale gelirler. Mandala çalışması dıştan içe veya içten dışa boyanır. Önemli olan sırayı bozmamaktır.


ŞİMDİ MERAK EDİYOR OLABİLİR BİLMEYENLERİNİZ NEDİR BU MANDALA DİYE... HADİ GELİN ÖRNEKLERLE TANITIP YARDIMCI OLAYIM SİZE... =) 













Daha fazlasını internetten çok rahat bulabilir, çocuklarınızın-öğrencilerinizin gelişim seviyesine uygun çalışmalar yaptırabilirsiniz. =)
SEVGİYLE KALIN... =)))

6 yorum:

  1. Ne iyi oldu bir bilsen. Kadir gecende mubarek olsun allah dualarını kabul etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim. =) amin hepimizin duaları kabul olsun insallah... =)

      Sil
  2. Bende boyasam benide rahatlatırmı acaba, boyayasım geldi :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyükler için daha karmaşık olanları var zaten. Tüm yaş grüplarına uygulanabilen bişey =)))

      Sil
    2. iyi bari, boyaya boyaya rahatlarım :))

      Sil
    3. tamam ben sana bulayım hemen =)))

      Sil

Çok yazan değil, güzel yazan yaşar. Yazılan har satırda kişinin aksidir aslında.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...