WARNİNG!!!

Blogumda yer alan yazı ve fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASI'na göre suçtur.

16 Nisan 2012 Pazartesi

MUHTEŞEM KEK =)))

Dün akşam geç saatlerde canım birden kek istedi. Tarifi bana ait olan bir kekim var hep yaparım ve insanlara 'bir dilim daha varsa ben alabilirim' dedirten cinsten bir şeydir yani.  =)))
Ehhh bende dedim ki madem bu kadar güzel oluyor bende bu tarifi daha fazla gizli tutmayayım ve kıymetli blog takipçilerimle paylaşayım =)))

Gelelim tarife:
-1 yumurta
-4 yemek kaşığı şeker
-1,5 çay fincanı süt
-1/2 çay fincanı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket vanilya
-2,5 su bardağı un
-İstenilen miktarda kakao
-Hindistan cevizi

Sosu için:
-Yarım paket puding
-1,5 bardak süt

Yapılışı:
Öncelikle yumurtamızı iyice çırpıp köpürtüyoruz. Daha sonra şekeri ekleyip iyice erimesini sağlayana kadar tekrar çırpıyoruz. İçine süt ve yağı eklediğimiz hamuru tekrar karıştırıyoruz. Kabartma tozu, karbonat, vanilya ve kakaoyuda ekleyip hamuru tekrar çırpıyoruz. Hamurumuz normal kek hamurlarından daha akışkan olması gerektiği için unu kontrollü olarak ekleyip hamurumuzu çırpmaya devam ediyoruz. Kek kalıbımızı fırça yardımıyla yağlayıp biraz da unluyoruz. Elde ettiğimiz hamuru kalıba döküp üzerine arzu edersek istenilen miktarda hindistan cevizi serpiyoruz. 250 derecede ısıtılıp daha sonra 200 dereceye ayarlanmış fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.

Sos:
Bilinen puding yapımı gibi ocakta pişirerek sosumuzu hazırlıyoruz. Kakaolu puding benim damak tadıma göre biraz yavan geliyor. Bu yüzden içine biraz daha kakao ekledim. Ocaktan indirdikten sonra daha pürüzsüz bir görüntü elde etmek adına pudingi tencereden başka bir kaba aldım ve mixer yardımıyla biraz çırptım.

TARİFİN PÜF NOKTALARI:

>Yumurtayı çırparken tuz tadını daha sonra hissetmeyecek ölçüde yani 'ufak bir çimdik' kadar tuz eklerseniz yumurtanız daha iyi köpürecektir.
>Şekeri yumurtanın içinde ne kadar iyi eritirseniz kekiniz o kadar çok kabaracaktır.
>Kalıbı yağlarken pasta fırçası kullanır kalıptaki fazla yağı alırsanız kekinizin kenarları yanmayacaktır.
>Fırınınızı önceden ısıttığınızda kekiniz daha kolay pişecektir.
>Keki pişirirken ilk 20 dakika fırın kapağını açmazsanız kabaran kekiniz geri oturmayacaktır.
>Kekin pişip pişmediğini bir kürdan ya da kibrit çöpü ile kontrol ederseniz fırından çıktığında bir sürprizle karşılaşma olasılığınız azalacaktır.
>Bu keki yaparken yarım su bardağı kadar sütle kekinizi ıslatıp sosunu dökerseniz daha harika bir lezzet elde edeceksiniz. =)

NOT:
Sosun üzerini süslemek ise tamamen sizin üreticiliğinize kalmıştır. =)

İşte fotoğrafları:






Şimdiden afiyet olsun...

SEVGİYLE KALIN... =)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...